Sunday, August 21, 2011

Ma daj 34

3 comments:

Filip said...

Definitivno su je zvali Ceca.
Mi smo radili nešto za red sestara "Klanjateljice presvete krvi Kristove" (ne znam jel postoji bizarnije ime za red).
Njihova (jedna od) šefica se zove sestra Cecilija, i naravno, sestre ju zovu Ceca :-)

kad malo razmisliš o tom imenu, ono je prilično pogrešno - valjda bi se trebale zvati Klanjateljice krvi Kristovoj (ako se one njoj klanjaju), inače bi bilo bolje dodati "S" pa da budu sklanjateljice presvete tjelesne tekućine (štajaznam, sklanjaju je, tj. vino, sa stola poslije euharistije)...al sam se rasro u ovom komentaru :-)

i još za kraj, posvećujem ovaj tvoj lijepi 34. broj mojoj ženi kojoj je prekjučer bio 34. rođendan. Super, a? jel ima koji svetac zaštitnik svih slavljenika rođendana, osim onih posebnih iz katoličkog kalendara?

Anonymous said...

Josipe, neki dan sam opet naletio na tvoj strip u... Ne mogu se sjetiti u kojim novinama, Jutarnji, jel'? Nebitno, nije da ima razlike, no da, i opet sam ostao iznenađen samim time što sam se najiskrenije nasmješio - što kraj Nika Titanika, Feliksa i kakvih god već stripova stvarno jest čudo.
Tako da, samo bih htio da znaš da što se mene tiče, radiš zaista odličan posao i "Ma daj" je bez ikakve sumnje jedini dobar strip koji se pojavio u bilo kakvoj štampi od nestanka Grge i Reisingera.

Da, ono Macanovo isto nije loše.

Možda još ima nade!

jusuf said...

@Kelava: Onda smo riješili šalu za ovu epizodu. A za ime se slažem. To je nešto ko U sve vrime godišta, kad svaka strofa završava istim stihom bez obzira na padež :j
Čestitam ženi rođendan. Ako znaš nekoga kome je prekjučer bio 35. rođendan, evo upravo ide 35. pasica.
Inače, ova s Cecom je najmanje stripovska fora, tako da je bila najšire shvaćena. Čak su mi rekli ljudi da su je prepričavali prijateljima i janvo su mi javili da su se smijali (na facebooku, jasno).
Odavde samo ide nizbrdo :)

@Anonymus: Puno hvala, anonimni obožavatelju. Strip je u Jutarnjem, da, a siguran sam da se i Macan veseli komentaru :)

(Plus, u sportskom prilogu u Večernjem, čini mi se, izlazi pasica NK Zvjerinjak koju rade Macan i Maksim. To isto nije loše.)